Kleť 2015

03.08.2015 23:47

Po 2 leté pauze jsme se opět vydali bikovat do okolí budějovické Kletě. Začínáme v Boršově nad Vltavou, kde parkujeme u kostela. Sundáváme kola a dolaďujeme poslední detaily. Vyrážíme kolem půl jedenácté po červené turistické značce směrem na Zlatou Korunu. Za Boršovem nás na červené čeká krásný hravý singl, který se vlní podél řeky až na Dívčí Kámen. Na Dívčáku vylézáme pár set metrů (stále po červené). Dolů je to krásný sjezd, ale nahoru tlačení kola nebo výzva k výjezdu. Nasedáme a po chvíli vyjíždíme z lesa u Třísova, zde stojí za zmínku místní keltské oppidium. Odtud se po silnici přesouváme do Plešovic, kde zahajujeme stoupání na Kleť po žluté turistické značce. Po 6ti kilometrech stoupání a 600 nastoupaných metrech po singlech, kamenech a častých kořenatých pasážích na nás za horizontem vylézá špička rozhledny na Kleťi. Nahoře dáváme povinnou vrcholovku, v hospodě pak kofolu a výbornou česnečku.

Vrcholovka na Kleťi

Po jídle vybíráme trasu dolů. Nakonec začínáme sjezd po té samé žluté, po které jsme jeli nahoru a po cca 1,5km sjezdu stáčíme řídítka na modrou turistickou doleva, kterou využijeme jako transfer po vrstevnici. Při potkání se s lanovkou na Kleť měníme plány a jedeme pod ní cca 600m. Zde se napojujeme na zelenou turistickou, která stoupá nahoru po asfaltu. Po kilometrové jízdě do kopce a krásných výhledech, které se nám naskytují, dojíždíme na rozcestí. Napojujeme se na žlutou a dáváme pěkný sjezd po žluté až do Křemže. 

Žlutá do Křemže

Z Křemže jedeme po silnici přes Chlumeček nad Mříč. Po zelené vyjíždíme na Kluka. Nahoře se pokocháme výhledem na Kleť a po zelené jedeme opět dolu po kamenitém trailu. Při sjezdu jsem cvaknul duši, ale po pár minutách opět pokračujeme po zelené na Mříč a Holubov. Odtud sjíždíme po žluté údolíčkem Křemžského potoka až pod Dívčí Kámen k Vltavě. Odtud už po nám známe červené podél Vltavy až do Boršova. Nakládáme kola a vyrážíme směr domov. GPS data zde.

Výhled z Kluka

Vice foto v galerii 2015

Novinky

20.06.2016 11:38
03.05.2016 21:50
01.05.2016 18:38

Anketa

Jakou displínu jezdíte?

XC (69)
Silnice (29)
Trail (37)
Enduro (63)

Celkový počet hlasů: 313